• Luthersk kirketidende
  Informasjon

  Luthersk Kirketidende (LK) utkom første gang i 1863. Fra og med 1. januar 2020 står MF vitenskapelige høyskole som utgiver av bladet. LK redigeres av en frittstående redaksjon på fire medlemmer.

 • Tidsskrift for praktisk teologi
  Informasjon

  Tidsskrift for Praktisk Teologi (TPT) er et vitenskapelig tidsskrift registrert på nivå 1 (NSD Senter for forskningsdata). Vi publiserer fagfellevurderte artikler, bokanmeldelser og andre faglige bidrag innen praktisk teologi. TPT kommer ut to ganger i året, ca. april og oktober. 

 • demonstrasjon for klimaet

  LK 11-2021 FNs klimapanel levner ikke lenger noen tvil: Klimarisen er her og den er menneskeskapt. De verste scenariene kan unngås bare om menneskeheten setter alt inn. Umiddelbart. Finnes det egentlig noe reelt håp?

 • skjermbilde av studentprester på instagram

  LK 10-2021 Dette hadde jeg aldri trodd jeg skulle gjøre! Ta kontakt med en prest! Men jeg så deg på instagram og tenkte: den presten der kan jeg snakke med.

 • Dåp

  LK 9-2021 På en chatteside for småbarnsforeldre står følgende spørsmål: «Vi får besøk av presten for en dåpssamtale. Noen som kan fortelle hva man prater om i en slik samtale? Kjenner jeg blir litt nervøs». Alle som døpes i Den norske kirke skal i forkant av dåpen bli invitert til en dåpssamtale, og kanskje er det ikke bare denne moren som lurer på hva samtalen skal inneholde?

 • Kirkelig organisering

  LK 8-2021 Prosessen frem mot ny kirkelig organisering er inne i en avgjørende fase. Et hovedutvalg har lagt fram sin rapport hvor prostinivået fremheves som det nye «navet» i kirken. Nå skal modellene på høring.