Thunderbird-tips

Her er tips og svar til noen spørsmål som ofte dukker opp i forbindelse med Thunderbird.

OBS: Om du ikke finner menyen til Thunderbird, så er det vanligvis fordi denne er blitt krympet til en egen meny-knapp øverst til høyre i Thunderbird, denne ser ut som tre horisontale streker.

Signatur

For å legge til signatur, klikk på Meny > Kontoinnstillinger, og velg MF-kontoen din. Til høyre skal det være en boks for å fylle ut signatur. Vi anbefaler å bruke ren tekst som signatur.

Svar øverst eller nederst i eposten

Klikk på Meny > Kontoinnstillinger og klikk deretter på "Utforming" under MF-kontoen din. Der skal du kunne velge om svaret ditt begynner øverst eller nederst i svar-e-posten din, og du kan også velge om signaturen din havner nederst eller øverst.

Fjerne ekstra linjeskift

I de nyeste versjonen av Thunderbird så vil avsnittene ha en automatisk ekstra linjeskift mellom seg hvis du har på rikt tekstformat. For å skru av disse ekstra linjeskiftene, klikk på Meny > Innstillinger, og deretter Skriving > Generelt i vinduet som åpnes. Da skal det være et kryss som du kan fjerne:

Kan ikke åpne winmail.dat

Om du får et vedlegg som heter winmail.dat, så kan du vise innholdet i dette ved å installere utvidelsen LookOut i Thunderbird. Da vil e-poster med winmail.dat-vedlegget vise filene inni dette vedlegget nederst i e-posten sammen med winmail.dat-filen. Så hvis det for eksempel ligger et dokument i winmail.dat, så vil det i fil-boksen vises: winmail.dat, dokument.docx.

Merk at winmail.dat ikke alltid inneholder dokumenter, noen ganger så kan det være kun HTML-versjonen av e-posten eller en signatur-fil.