Se studenters reisebrev her

Hvordan er det å være på utveksling og ta studier i utlandet? Her kan du lese tidligere studenters erfaringer fra sine utvekslingsopphold. 

 

– Å studere i utlandet har for meg bydd på mange spennende og nye utfordringer. Jeg får møte mennesker fra hele verden med andre måter og tenke på, og med et helt annet verdensbilde enn meg selv. Som teologistudent er det inspirerende å se at min tjeneste er en del av en større, global kirke. 

Kristin Jenssen var ett år i USA, Luther Seminary - Les mer
 

– UC Berkeley hevdes å være blant de ti beste universitetene i verden og toppet nylig den nasjonale kåringen over beste state-university her i Amerika. Kulturen her er allikevel veldig avslappet.

Espen Gilsvik var ett år i USA, UC Berkeley - Les mer
 

 

– For meg har utveksling vært en viktig og god erfaring i møte med et Europa som står foran store utfordringer i møte med terror, flyktningskrisen, og situasjonen som utfolder seg i Syria og Ukraina.

 Richard Svane var 6 måneder i Tyskland - Universitetet i Tübingen - les mer her
 

– Semesteret mitt i hjarte av Belgia, i sjarmerande Leuven, har vore ein etterlengta pause frå studiekvardagen og livet i Oslo. Ein ny start, nye menneske, nye erfaringar og moglegheit til å verta kjend med meg sjølv litt på nytt.

Tone Marit Dyrkolbotn var 6 måneder i Belgia - Universitetet i Leuven - les mer her

– Jeg vil ikke karakterisere Thessaloniki by som vakker, men den har sjarm og er deilig avslappet - selv om det er en stor by. Den er rik på historie og det er stadig nye ruiner og monumenter å oppdage.

Ingrid Johannessen var 6 måneder i Tessaloniki, Hellas - les mer her

– Mitt første møte med en forelesning var lekent, interessant og moro. For meg kan det sammenlignes med når Professor Czaika knytter neven rundt tusjen og freser gjennom reformasjonen med enorm kunnskap - det er gøy og inspirerende å være student!

Joaquin Emilio Høvik studerte ved UC Berkeley, USA - les mer her

 

Bildet på toppen er fra "Ladeuzeplein", hovedbiblioteket ved Universitetet i Leuven, Belgia. Foto: Tone Marit Dyrkolbotn