Thunderbird-tips

Her er tips og svar til noen spørsmål som ofte dukker opp i forbindelse med Thunderbird.

OBS: Om du ikke finner menyen til Thunderbird, så er det vanligvis fordi denne er blitt krympet til en egen meny-knapp øverst til høyre i Thunderbird, denne ser ut som tre horisontale streker.

Signatur

For å legge til signatur, klikk på Meny > Kontoinnstillinger, og velg MF-kontoen din. Til høyre skal det være en boks for å fylle ut signatur. Vi anbefaler å bruke ren tekst som signatur.

MF-ansatte

MF-ansatte kan finne oppskrift for MF-signatur på intranett. Merk at intranett kun er tilgjengelig hvis du sitter på en ansatt-PC på MF, eller bruker VPN. Oppskrift til å installere VPN kan du finne under Ressurser for ansatte, merk at det er et eget passord for VPN som du må slå opp på intranett når du er på MF.

Svar øverst eller nederst i eposten

Klikk på Meny > Kontoinnstillinger og klikk deretter på "Utforming" under MF-kontoen din. Der skal du kunne velge om svaret ditt begynner øverst eller nederst i svar-e-posten din, og du kan også velge om signaturen din havner nederst eller øverst.

Fjerne ekstra linjeskift

I de nyeste versjonen av Thunderbird så vil avsnittene ha en automatisk ekstra linjeskift mellom seg hvis du har på rikt tekstformat. For å skru av disse ekstra linjeskiftene, klikk på Meny > Innstillinger, og deretter Skriving > Generelt i vinduet som åpnes. Da skal det være et kryss som du kan fjerne:

Kan ikke åpne winmail.dat

Om du får et vedlegg som heter winmail.dat, så kan du vise innholdet i dette ved å installere utvidelsen LookOut i Thunderbird. Da vil e-poster med winmail.dat-vedlegget vise filene inni dette vedlegget nederst i e-posten sammen med winmail.dat-filen. Så hvis det for eksempel ligger et dokument i winmail.dat, så vil det i fil-boksen vises: winmail.dat, dokument.docx.

Merk at winmail.dat ikke alltid inneholder dokumenter, noen ganger så kan det være kun HTML-versjonen av e-posten eller en signatur-fil.

Les mer om winmail.dat her