Søk om utvekslingsplass

Søk om utvekslingsplass ved å fylle inn søknadsskjema nedenfor. Før du søker, må du finne ut hvilke avtaler som er relevante for deg å søke på.

Fakta: 

Hvorfor studere i utlandet?

Faglig, sosial og språklig utfordring er noe av det du får når du studerer ute. For ikke å glemme den uvurderlige personlige erfaringen og utviklingen det gir å skulle klare seg alene på et fremmed språk i et fremmed land.

Studietiden er for mange den beste tiden i livet, med friheten til å gjøre (nesten) hva du vil. Som student har du muligheten til å reise, oppleve nye kulturer, og ikke minst, lære nye ting. Grip derfor sjansen til å ta deler av utdanningen din i utlandet.

Søk online via søknadsweb HER
 

Søknadsfrister

Det er felles frister for alle MF-studenter som skal søke om utveksling. Ved studier i Europa er det tilstrekkelig å søke et halvt år på forhånd, men skal man til Amerika, Asia eller Afrika er det tilrådelig å søke et år før utreise:

 • 01. februar for utreise i høstsemester
  (Studiesteder i Europa) 
 • 01. oktober for utreise i vårsemester
  (Studiesteder i Europa) 
 • 01. oktober for utreise høstsemesteret
  (Studiesteder utenfor Europa) 
 • 01. februar for utreise vårsemesteret
  (Studiesteder utenfor Europa) 

Hva kan du søke på?

Det er lurt å begynne å undersøke hvilke avtaler som er relevante for deg i god tid før søknadsfristen. Vær oppmerksom på at det er ditt ansvar å finne frem til passende emner/kurs ved det utenlandske lærestedet som kan inngå i graden din ved MF. For hjelp med dette, ta enten kontakt med studieveileder, internasjonal rådgiver ellerfaglærer. Bruk god tid til å lese avtalesidene på nettet og søk råd i ditt fagmiljø om faglige spørsmål som emnevalg, muligheter for godkjenning o.l.

Krav for å kunne søke

 • Du må ha studierett på et studieprogram ved MF når du søker og under utvekslingsoppholdet.
 • Minimumskrav for utveksling gjennom Erasmus, Nordplus og Nordlys er at du har avlagt minst 30 studiepoeng innen søknadsfristen og 60 studiepoeng innen avreise.
 • For de øvrige MF avtalene er minimumskravet 60 avlagte studiepoeng innen søknadsfristen. Det gjøres ikke unntak til dette kravet.