
Religionspsykologi for helsefaglig praksis
Våren 2021 kan du studere Religionspsykologi for helsefaglig praksis på MF.
Foreleser
Gry Stålsett, førsteamanuensis i religionspsykologi
Søknadsfrist
15. desember (oppstart i januar)
Det er fortsatt mulig å søke etter søknadsfristen. Det blir gjort løpende opptak fram til 15. januar, så langt det er ledige plasser.
Opptakskrav
Relevant bachelorgrad.
Omfang
10 stp
Semesteravgift
Kr. 3500 inkl. avgift til SiO
Emnet gir innsikt i hvordan religionspsykologisk kunnskap kan tas i bruk i klinisk helsefremmende og forebyggende arbeid. Religionspsykologi er et fagområde som ved hjelp av psykologiske tilnærminger utforsker tro, livssyn og eksistensielle temaer og deres funksjon hos enkelt individer og grupper. Fagområdet fremmer kompetanse som imøtekommer kravet om helhetlig helsetjeneste der individets åndelige, eksistensielle og kulturelle behov tas med i behandlingstenkningen.
Religionspsykologi for helsefaglig praksis fokuserer på den rolle tro og livssyn kan spille, både som støtte og byrde, for individers bearbeiding av kriser og fysiske og psykiske lidelser. Emnet vektlegger betydningen av klinisk religionspsykologisk kompetanse for å styrke pasienters evne til å nyttiggjøre seg behandling og pleie. Emnet er eksistensielt og psykodynamisk orientert og informert av nyere forskning på emosjoner og meningsdannelse.
Temaer som tas opp:
- individers religiøse/livssynsmessige identitet
- gudsrepresentasjoner
- religiøs mestring
- kilder til mening
- følelsers betydning og kulturelle forutsetninger.
Undervisningsdager:
Undervisningen er samlingsbasert. Mer informasjon kommer.
Emnet har 3 dagers hjemmeeksamen som eksamensform.
Har du spørsmål?
Kontakt studieveileder på teologi@mf.no