Smitteverntiltakene oppheves fra og med 12. februar.

Oppdatert 15. februar 2022.

Alle tiltak og beslutninger ved MF følger de offisielle rådene og retningslinjene som til enhver tid gjelder. 

Studenter og ansatte bes følge retningslinjene gitt av Folkehelseinstituttet og Oslo kommune. Oslo kommune følger nå nasjonale retningslinjer. Retningslinjene kan fortsatt endres igjen. Hold deg oppdatert på hva som gjelder til enhver tid.

Ved mistanke om smitte oppfordrer vi til å oppsøke gratis teststasjon på Blindern.

Undervisning

Undervisningen vil i hovedsak foregå på campus. Det kan legges til rette for digital undervisning.

Kravet om å holde en meters avstand gjelder ikke lenger.

Dersom det er spesiell informasjon som gjelder for dine emner, vil dette kunngjøres på Canvas.

Hold deg hjemme ved positiv test

Fra Helsenorge: Dersom du har symptomer bør du være hjemme til det har gått minimum 4 døgn fra tidspunktet symptomene startet og du har vært feberfri i minst 24 timer, uten å bruke febernedsettende medisin. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke.

Dersom du ikke har symptomer bør du være hjemme til det har gått 4 døgn fra tidspunktet du tok den positive covid-19-testen. Dette gjelder uavhengig av om du er vaksinert eller ikke.

Vaksinering av studenter i Oslo

Alle studenter oppfordres til å vaksinere seg. For best mulig beskyttelse er det viktig å også ta oppfriskningsdose. Vaksineringsstatus har betydning for karantenereglene.

Hvis du er student i Oslo og ikke har fått vaksine, kan du registrere at du vil ta vaksinen eller benytte deg av drop-in tilbudet. Dette er ekstra viktig dersom du ikke har folkeregistrert adresse her. Oslo har ansvar for å vaksinere alle som oppholder seg her.

Har du fått dose 1 i din hjemkommune, kan du få dose 2 i Oslo. For at du skal kunne få dose 2, må du registrere deg for vaksinering, slik at kommunen kan kontakte deg når du har fått tildelt vaksinetime.

For mer informasjon, se punktet Studenter på Oslo kommunes nettside om vaksinering.

Gymsalen og treningsrommet på MF

Gymsalen og garderobene er åpne for normal bruk.

Treningsrommet i kjelleren er åpent for studenter fra og med mandag 7. februar. Book tid i Canvas som vanlig. Max. to personer kan bruke treningsrommet samtidig.

Bibliotek og lesesal

Bibliotek og lesesal er åpent for studenter.

God lesing!

Noen å snakke med

Koronasituasjonen har påvirket hele livet: Studiene, det sosiale livet, kjærligheten, troen og alt annet livet rommer. 

Studentprestene på MF er tilgjengelige om du ønsker noen å snakke med. De har tid og taushetsplikt og tar gjerne imot deg. Studentprestene fører ikke journal.

Du kan også ta kontakt med SiO Helse, som tilbyr individuelle, par-, gruppe- og familiesamtaler. I tillegg har de et variert kurstilbud.

Aktuelt