Stellenbosch

Verden venter, studer i utlandet!

Gjør som Johanne og ta et studieopphold i utlandet! Et utenlandsopphold gir deg unike erfaringer og hever kvaliteten på studiene dine. Søk innen 1. oktober. 

Johanne Norum Hansen studerte i Stellenbosch i Sør-Afrika skoleåret 2017/2018. Etter to semestre i utlandet sitter hun igjen med mange opplevelser hun ikke ville vært foruten.

– Hele oppholdet er jo en opplevelse man ikke kan få noe annet sted! Det er noe man vokser på, sier hun.

Veldig lærerikt - og litt skummelt
I utgangspunktet hadde hun ikke sett for seg å reise på utveksling i det hele tatt. Det virket for skummelt. Men så dukket det opp en liten tanke om at det kanskje kunne være spennende.

– Og da måtte jeg bare gjøre det! Det oppfordrer jeg også andre til å gjøre. Ja, det er skummelt. Man forstår ikke alltid systemet og hvordan ting fungerer, og man kjenner ingen. Så man må regne med at det går litt opp og ned. Men stort sett er det bare veldig spennende og lærerikt.

– Hva sitter du igjen med nå i etterkant?
– Jeg lærte masse om meg selv. Både fordi det er en ny og annerledes kultur, og fordi man gjør noe alene og må finne ut av ting. Faglig lærte jeg også masse. Blant annet har jeg blitt veldig bevisst på at vi tolker bibelen ut fra hvilken situasjon vi lever i.

Et par uker i Myanmar
MF har mange utvekslingsavtaler over store deler av verden. Mulighetene er mange enten du ønsker å dra ut et helt år, eller på kortere opphold. Blant annet tilbys det spennende emnet "Religion, Conflict and Reconciliation" i samarbeid med Myanmar Institute of Theology for andre gang våren 2019. Dette inkluderer en to ukers reise til Myanmar. Kurset teller 10 studiepoeng, og har søknadsfrist 1. oktober. 


 

– Vi fikk muligheten til å bli kjent med folk fra en annen kultur, finne fellesnevnere og oppdage forskjeller som kan være berikende, sa teologistudent Solveig Vatn Weisser som deltok på kurset våren 2018. 

Vil du lese mer om intensivkurset i Myanmar? Les rapporten fra studentene her.

Gode støtteordninger
– Studieopphold i utlandet er en gavepakke. Forskning, utdanning og hverdagsliv er annerledes andre steder, og studier i utlandet gir mulighet til å oppleve alt dette, sier prorektor Kjetil Fretheim. 

Han oppfordrer alle studenter til å vurdere et utenlandsopphold.

– Du får nye erfaringer, innsikter og bekjentskaper. I tillegg finnes det gode støtteordninger. Så her gjelder det å hive seg på!

--- 

Lurer du på hvor du kan reise? Se Studier i utlandet eller sjekk nettsiden til ditt studieprogram.

Har du spørsmål? Ta kontakt med din studieveileder eller rådgiver for internasjonalisering, Karoline Oftedal.