Nå kan du laste ned app for studentbevis

MF tar i bruk en studentbevis-app som skal erstatte semesterkvittering i papirversjon.

HiOA har, i samarbeid med Felles studentsystem, utviklet en studentbevis-app som skal erstatte semesterkvittering på papir eller oblat. Denne tar MF nå i bruk.
Studentbevis-appen fungerer som studentbevis hos blant annet studentsamskipnaden og kollektivtransportselskap (f.eks. NSB og Ruter), og vil være gyldig på lik line med studentkort/bevis og papirkvittering (semesterkort). Du vil likevel fremdeles trenge studentkort/bevis for å låne bøker på biblioteket.

Semesterkort sendes ikke automatisk
For at studentbevis-appen skal være gyldig må du ha betalt semesteravgiften og være semesterregistrert. Om du ikke har bilde av deg selv i appen, kan du få dette ved å ta bilde i kortsentralen i 2. etg på biblioteket.
Studentbevis-appen er tilgjengelig på norsk og engelsk, og følger standardspråket på telefonen din.
Semesterkort/semesterkvittering sendes ikke lenger ut automatisk (f.o.m. høsten 2016). Om du ikke har smarttelefon, eller ikke vil benytte appen, kan du selv bestille semesterkortet ved å sende mail til student@mf.no.

Bruksanvisning
Last ned appen fra App Store (iOS) eller Google Play (Android). Logg inn med vanlig Fronterbrukernavn og -passord. Om du har betalt avgift og semesterregistrert deg, vil dette vises i en gul boks nederst på siden. Selve kvitteringen lagres i appen, så etter innlogging og registrering av betalt semesteravgift i appen kan den brukes uten internettilgang.

 

Vanlige spørsmål om Studentbevis-appen

Spm: Hvordan logger jeg på appen?
Svar: Du logger på med det samme brukernavnet og passordet som du bruker i Canvas.

Spm: Når kan jeg ta i bruk appen?
Svar: Så fort du har betalt semesteravgift og semesterregistrert deg i StudentWeb. Det kan ta 3-5 dager fra du har betalt semesteravgiften til den blir registrert.

Spm: Trenger jeg fortsatt studentkort?
Svar: Ja. For å kunne låne bøker på biblioteket trenger du studentkort.

Spm: Hvordan bruker jeg appen for å bevise at jeg har rett på studentbillett hos kollektivtransportselskaper?
Svar: Ved eventuell billettkontroll viser du frem gyldig billett og Studentbevisappen. Studentbevisappen skal vise at du er aktiv student ved institusjonen.

Spm: Hvorfor kommer det ikke bilde av meg på appen?
Svar: Hvis du ikke har skaffet studentkort med bilde vil det heller ikke dukke opp bilde på appen. Studentkort får du i kortsentralen i 2. etg på biblioteket.

Spm: Er Studentbevis-appen gyldig når den ikke viser bilde av meg?
Svar: Hvis ikke Studentbevis-appen viser bilde av deg må du legitimere deg med annen legitimasjon. Appen bekrefter likevel at du er gyldig student.

Spm: Hva slags informasjon henter appen om meg?
Svar: Appen henter følgende informasjon: navn, bilde, fødselsdato, studentnr., institusjon og om du er gyldig student (betalt semesteravgift og semesterregistrert deg)

Spm: Hvor blir denne informasjonen lagret?
Svar: Informasjonen blir kun lagret på telefonen i appen.