Fornøyde studenter på MF

Mange søker MFs teologi- og lektorstudier

Aldri før har så mange søkt MFs lektorprogram og profesjonsstudium i teologi gjennom Samordna opptak.

Søkertall fra Samordna Opptak per 19.04.18
(1. prioritet)

Teologi (profesjon): 36
Lektorstudiet: 39

Her finner du full oversikt over søkertallene.

– Vi er veldig glade for at så mange ønsker å studere på MF - og vi er klare til å ønske nye studenter velkommen i august, sier prorektor Kjetil Fretheim.

Behov for lektorer og prester
Prorektoren synes det er særlig gledelig at så mange har lektorprogrammet og profesjonsstudiet i teologi som førsteprioritet.

– Skolen trenger godt kvalifiserte lektorer som forstår religion og samfunn, og kirka trenger gode prester. Så dette er bra.

Også rekrutteringsansvarlig på MF, Hilde Arnesen, gleder seg over tallene. Hun gir honnør til studenter og lærere som har vært ute på rekrutteringsoppdrag, og tror at gode anbefalinger fra studenter er en stor årsak til de gode tallene.

Godt studiemiljø og flinke forelesere
– Studentene våre mener vi har et veldig godt studiemiljø og flinke forelesere. Vi ser at de personlige møtene mellom fornøyde studenter og potensielle søkere er viktige for resultatet. 

Arnesen minner om at det fortsatt er mulig å bli MF-student i august. Det blir mulig å søke ledige studieplasser ved MF via Samordna opptak i slutten av juli.

– Hvis du er interessert i fagene og studieprogrammene MF tilbyr, er MF et svært godt valg, sier hun.

Plass på bachelorprogrammene
– Både bachelorprogrammet Religion og samfunn og Ungdom, kultur og trosopplæring har plass for flere studenter til høsten. Dette er studier som hver på sin måte gir dybde og bredde, og et godt utgangspunkt for spennende jobber i skole, kirke og samfunn eller for videre studier, sier prorektor Fretheim.

Arnesen forteller at studenter fra MF vil være tilstede på flere ungdomsstevner i sommer.

– Har du spørsmål om studier ved MF, vil våre studenter gjerne ta en prat med deg og fortelle hvordan hverdagen på MF er. Vi håper å se mange nye studenter til studiestart!