Fremholder MF-samarbeid som viktig

– Samarbeidet med MF er det viktigste som har skjedd for rekrutteringen av prester og diakoner til Metodistkirken, sier Hilde Marie Movafagh, rektor ved Metodistkirkens teologiske seminar.

Fakta: 

 Hilde Marie Movafagh, rektor ved Metodistkirkens teologiske seminar.

På Metodistkirkens Årskonferanse i Bergen i juni ble fem nye prester og diakoner presentert. De har alle tilknytning til MF.

–​ Samarbeidet med MF gjennom de siste 16 årene har gitt utdanningen av prester og diakoner til Metodistkirken et solid løft. Hver dag når jeg kommer på jobb er jeg takknemlig for samarbeidet Metodistkirken har med MF. Det er det viktigste vi har gjort for å kvalitetssikre utdannelsen av prester og diakoner til kirken vår, sier rektor ved Metodistkirkens teologiske seminar og ph.d.-student Hilde Marie Movafagh.

Bildet: fra venstre Helene Benedikte Granum, Albert Andersen Gjøstøl, Lisa Kristin Nielsen, Åsta Marie Olafsson og Victor Sekyere. Foto: Karl Anders Ellingsen, Brobyggeren

Åsta Marie Olafsson har fullført diakonistudiene og ble ordinert til diakon. Lisa Kristin Nielsen ble presentert som kandidat til diakontjenesten. Helene Benedikte Granum og Victor Sekyere begynner nå i prestetjeneste i Mysen og Egersund samtidig som de fullfører studiene sine. Albert har en master fra MF fra noen år tilbake, men begynner nå som prest i Halden. Han skal ta resten av utdannelsen sin samtidig. Alle disse ble markert under den tradisjonelle kallsgudstjenesten på årskonferansen og ved ordinasjonsgudstjenesten som avslutter konferansen.