Deltakere på RVS forskeruke Det teologiske menighetsfakultet

Forskerskole på Lesbos

36 doktorgradsstudenter og forelesere var nylig samlet på Lesbos gjennom forskerskolen RVS.

Fakta: 

 

Lesbos

Forskerskolen RVS (religion, values and society) gjennomførte i begynnelsen av august en uke med temaet teori og teoretisering i empiriske forskningsprosjekter på Metochi studiesenter. 36 PhD-studenter og forelesere deltok. De var samlet på det tidligere klosteret på Lesbos.

– Til tross for nærmere 40 grader i skyggen på dagtid og en uregjerlig mengde veps ved middagsbordet fikk kurset veldig positive vurderinger, forteller Trine Anker.
Hun er førsteamanuensis og leder av Lektorprogrammet ved MF.

Studentene fikk fordype seg i ett tema over lengre tid gjennom ulike forelesninger, fremlegg av egne prosjekter og mange uformelle diskusjoner rundt måltider med gresk hjemmelaget mat.

– Hensikten var at alle skulle komme et skritt videre med hvordan de kan bruke teori i PhD-prosjektene sine. Det ser ut til at kurset fungerte etter planen for de fleste. Mer overraskende var det kanskje at kurset også bidro til at noen av stipendiatene lærte å flyte. Ikke metaforisk som å holde seg flytende gjennom PhD-prosessen, men bokstavelig talt gjennom å lære å holde seg flytende på vannet i Kallonibukta, sier Anker. 

Alle foto: Vegard Holm, stipendiat ved MF