Word-tips

Her har vi litt tips og svar til vanlige spørsmål om Microsoft Word.

Lagre som PDF

Du kan lagre et Word-dokument som en PDF rett fra Microsoft Word. For å gjøre dette, velg "Lagre som", og sørg for å velge filtypen PDF i dropdown-boksen under filnavnet. For mer informasjon kan du se på Microsoft sin hjelpeside om å lagre PDFer.
 

Redigere en PDF

Det aller beste er om du finner den opprinnelige Word-filen og redigerer denne, og deretter lagrer denne som PDF på nytt.

Men om du ikke har original-filen så kan du med nyeste versjoner av Word også åpne en PDF-fil for redigering eller konvertering til Word-format. Merk at dette ikke fungerer så bra for PDFer som har mye bilder og formatering. Men for PDFer konvertert fra enkle Word-filer så vil det fungere fint.

For å gjøre dette:

 1. Start Microsoft Word
 2. Klikk på Fil > Åpne (snarvei: Ctrl + O)
 3. Klikk på "Bla gjennom"
 4. Velg enten "Alle filer" eller "PDF-filer" i filter-valget nederst til høyre
 5. Finn PDF-filen du vil redigere og åpne den

Mer informasjon på Microsoft sin hjelpeside...

Fjerne merknader eller endringer som er sporet

Du må "godta alle endringer" og "forkaste alle merknader" for at de skal bli borte når du lagrer dokumentet. Hvis du bare velger "Vis endelig" så vil dette bare skjule merknadene og endringene, men de vil fremdeles ligge i dokumentet.

For å gjøre dette:

 1. Velg fanen "Se gjennom" ("Review" på engelsk)
 2. For å slette alle merknader:
  1. Klikk på pilen under "Slett"-knappen (ser ut som en snakkeboble)
  2. Velg "Slett alle kommentarer i dette dokumentet"
 3. For å godta alle endringer:
  1. Klikk på pilen under "Godta" (ser ut som et dokument med et hake-symbol)
  2. Velg "Godta alle endringer og stopp sporing"

Mer informasjon om dette på Microsoft sin hjelpeside...

Kan ikke åpne dokumentet

Vanlige årsaker til at en fil ikke kan åpnes:

 • Filendelsen mangler eller er feil:
  I Windows så må filendelsen (f.eks. ".docx", ".pdf") være riktig for at filen skal bli gjenkjent. Hvis noen enten har tatt vekk filendelsen eller har lagret en fil med annen filendelse så vil ikke Windows klare å kjenne igjen filen. Prøv å legge til ".docx" eller ".pdf" bak filnavnet og se om du får åpnet filen. Andre vanlige filendelser er ".jpg" for bilder, ".xlsx" for Excel-regneark og ".pptx" for PowerPoint-filer.
 • Filen er laget i et annet program som du ikke har installert:
  Hvis du har fått tilsendt en fil som er skrevet f.eks. i OpenOffice/LibreOffice eller i Pages-programmet på Mac, så er det ikke sikkert at du kan åpne dette på din Windows-PC. Det beste er om du kan be personen om å konvertere filen til et annet format som RTF eller PDF. Men alternativt så går det an å bruke en online-tjeneste for å konvertere filen, som Zamzar.