Problemer med påloggingen

Hvis du har problemer med å logge inn på Canvas med Feide, sjekk følgende:

 1. Er du inne på Canvas - MF? Hver skole har sin egen Canvas, pass på at du ikke har gått inn på en annen skole sitt Canvas (grønn boks i skjermbildet under).
  MF sitt Canvas har adresse https://mf.instructure.com, du finner også snarvei nederst på nettsidene til MF.
 2. Sørg også for at du har valgt "MF vitenskapelig høyskole" som tilhørighet.
  Hvis du for eksempel har studert på flere skoler eller jobber på en arbeidsplass som også bruker Feide, så kan det hende at det står en annen tilhørighet valgt (blå boks i skjermbildet over). Da må du klikke på "Endre tilhørighet"-lenken og velge riktig.
 3. Pass på at du bruker riktig brukernavn, ditt brukernavn skal være på 3-8 små bokstaver uten spesialtegn eller norske tegn.
 4. Hvis du har sjekket de forrige punktene og fremdeles får beskjed om feil passord, så kan du også logge inn på https://aktiver.mf.no for å lage et nytt passord.

Privat/Inkognito-modus

Om du fremdeles ikke får logget inn, så går det an å prøve å åpne Privat/Inkognito-modus i nettleseren, da vil nettleseren ignorere alle tidligere lagrede innlogginger og innstillinger, og oppføre seg som om du er inne på nettsiden for første gang (om du har feidepålogginger fra andre skoler du ønsker å huske i nettelseren er dette en løsning du kan bruke):

 • I Firefox:
  • Trykk Ctrl + Shift + P
  • Alternativt: Meny > "Nytt privat vindu..."
 • I Google Chrome:
  • Trykk Ctrl + Shift + N
  • Alternativt: Meny > "Nytt inkognitovindu"
 • I Safari (på Mac):
  • Arkiv > "Nytt privat vindu"

Det går også an å bare bruke en annen nettleser. Hvis du vanligvis bruker Chrome, så kan du prøve å bruke Firefox i stedet. Da vil det ha samme effekt (at nettleseren ikke blir påvirket av dine tidligere innlogginger og innstillinger).

Om du vil fjerne all feideinformasjon permanent (som bla er det inkognitomodus gjør) kan du slette cookies i nettleseren din.

Mer feilsøking

Om du fremdeles har problemer med Canvas, sjekk feilsøkingsdiagrammet for Canvas (PDF).

Send epost til it@mf.no om du fremdeles ikke finner ut av det, eventuelt ring til studieresepsjonen.