Informasjon om koronasituasjonen

Det blir semesterstart med oppmøte på campus høsten 2021. Treningsrommet er åpent for booking.

Oppdatert 30. august 2021

Vi jobber kontinuerlig for å balansere hensyn til smittevern, ansvar for at studenter skal kunne gjennomføre studiene på normert tid, og studentenes psykiske helse. Alle tiltak og beslutninger følger de råd og retningslinjer som til enhver tid gjelder. 

Studenter og ansatte bes følge retningslinjene gitt av Folkehelseinstituttet og Oslo kommune. Retningslinjene kan endres på kort varsel. Hold deg oppdatert på hva som gjelder til enhver tid. 

Har du spørsmål om semesterstart på MF? 
Se mer informasjon her.

Vaksinering av studenter i Oslo

Alle studenter oppfordres til å vaksinere seg. For best mulig beskyttelse er det viktig å ta begge dosene.

Hvis du er student i Oslo og ikke har fått vaksine, kan du registrere at du vil ta vaksinen eller benytte deg av drop-in tilbudet. Dette er ekstra viktig dersom du ikke har folkeregistrert adresse her. Oslo har ansvar for å vaksinere alle som oppholder seg her.

Har du fått dose 1 i din hjemkommune, kan du få dose 2 i Oslo. For at du skal kunne få dose 2, må du registrere deg for vaksinering, slik at kommunen kan kontakte deg når du har fått tildelt vaksinetime.

For mer informasjon, se punktet Studenter på Oslo kommunes nettside om vaksinering.

Gratis selvtester

Alle studenter og ansatte som oppholder seg på campus kan få gratis selvtest-kit. Disse utleveres i resepsjonen mot registrering av studentkort. Det er lurt å oppbevare et selvtest-kit hjemme til enhver tid, slik at du kan teste deg før du drar til MF dersom du mistenker at du kan være smittet.

Når skal du ta selvtesten?

 • Hvis du ikke har tatt vaksine, eller det er mindre enn tre uker siden første vaksinedose, oppfordrer myndighetene til å teste deg selv hver uke. Også om du ikke har noen symptomer.
 • Alle andre skal teste seg ved mistanke ved smitte.

Merk: En positiv selvtest skal bekreftes/verifiseres ved en ordinær test. SiO har tilbud om gratis testing på Blindern og Bislet (OsloMet).

Slik tar du selvtesten.
For mer informasjon om selvtestene se SiOs nettside.

Undervisning

Undervisningen foregår som hovedregel på campus. Vi følger selvfølgelig koronasituasjonen tett, og vil iverksette tiltak etter de råd og retningslinjer som til enhver tid gjelder. Følg med i Canvas for informasjon om dine emner.

Treningsrommet på MF

Treningsrommet i kjelleren er åpent for booking for studenter og ansatte. 

 • Tidspunkt for trening må forhåndsbookes via Canvas (fungerer ikke i appen). Det er kun mulig å gjøre to reservasjoner i uka. 
  • Tirsdager er åpent kun for ansatte
  • Onsdager er åpent kun for studenter
  • 07.00-08.00 hver morgen er forbeholdt ansatte
 • Max 2 stk kan trene om gangen.
 • Hold minst 1 meter avstand og vis hensyn.
 • Vask hendene ofte og før du kommer på trening og tar i apparatene.
 • Vask alltid av utstyret og området rundt før og etter bruk med antiback. 
 • Ha på deg rent treningstøy og innesko.

Når skal du ikke trene?
Vi er glade for treningsgleden blant våre ansatte, men har du feber, hoste, tung pust, sår hals eller andre symptomer på luftveisinfeksjon skal du imidlertid ikke komme på MF/booke trimrommet. Har du vært på reise i utlandet må du holde deg hjemme fra treningsrommet de første 10 dagene etter hjemkomst.

Smittesporing
Dersom du har trent i trimrommet og i etterkant får påvist Covid-19 ber vi deg ta kontakt med Beate Pettersen.

God trening!

Bibliotek og lesesal

Bibliotek og lesesal er åpent for studenter.

Vennligst følg oppmerking og andre smittverntiltak ved bruk av lesesal og bibliotek.

God lesing!

Eksamen

Alle emner som normalt har skriftlig eksamen som vurderingsform, fikk omgjort vurderingsform våren 2021. Dette gjelder også ny og utsatt eksamen i august.

Muntlige eksamener blir gjennomført på MF dersom det er mulig og kandidaten ønsker å møte på campus. Alternativt blir eksamen avholdt via Zoom.

Noen å snakke med

Koronasituasjonen påvirker hele livet. Det kan gå ut over studiene, det sosiale livet, kjærligheten, troen og alt annet livet rommer. 
Studentprestene på MF er tilgjengelige om du ønsker noen å snakke med. De har tid og taushetsplikt og tar gjerne imot deg. Studentprestene fører ikke journal.

Du kan også ta kontakt med SiO Helse, som tilbyr individuelle, par-, gruppe- og familiesamtaler. I tillegg har de et variert kurstilbud.