• Majorstuen kirke

  LK 5-2021: Helsedirektør Bjørn Guldvog meldte tidlig at han trodde koronapandemien kom til å likne på et maratonløp. «Jeg tror ikke det blir en sprint», sa han. «Vi må være forberedt på en maraton, og vi må legge kontinuitetsplaner så vi kan holde ut over en lang periode». Nå har vi holdt ut lenge, og målstreken framstår nærmere nå enn noen gang før.

 • skjermbilde av kirken.no

  LK 4-2021 Spørsmålet om hvordan kirken formidler sitt budskap, har igjen funnet veien til avisspaltene. Skal kirken rette seg etter sine tilhørere gjennom ord- og temavalg for å være relevant? Eller resulterer det bare i en uinteressant formidling hvor konturene av kirkens genuine budskap blir utydelig? Problemstillingene som løftes frem er ikke nye. Den største feilen vi kan gjøre, er å tro at vi noen gang blir ferdige med dem.

 • Kiste med blomster

  LK 3/2021 En varm høstdag i 2005 ble tidligere erkebiskop i Den estisk evangelisk-lutherske kirke, Jaan Kiivit, gravlagt. Gravferdsseremonien ble holdt i Karlskirken i Tallinn, før kisten ble ført til en gravlund like utenfor byen. Etter at gravfølget hadde samlet seg rundt graven, og kisten var senket i jorden, ble det delt ut spader til dem som stod nærmest. 

 • Kirke

  LK 2/2021 En måneds streik i Den norske kirke er nettopp avsluttet. Mange harde ord har falt, og det har vært mange skarpe meningsytringer. Det gjelder både om det å streike i seg selv, om den konkrete streiken, og om partene i streiken. Nå når streiken er over, bør man sette seg ned og reflektere over det som har skjedd, og om veien videre for kirken som arbeidsplass.