Brukerkonto / passord

Fakta: 

Kort oppsummert:

 1. Ta med legitimasjon
 2. Hent passord i studieresepsjonen
 3. Aktiver kontoen

Brukerkonto / passord

På MF får du en egen brukerkonto med et passord som kan brukes til å logge inn på flere av våre tjenester, blant annet Canvas, Feide, trådløsnettverk, Studentweb og BIBSYS Oria.

Det er viktig at du henter din påloggingsinformasjon og aktiverer kontoen din, ellers vil du mangle tilgang til disse tjenestene, og du får heller ikke brukt lesesals-PCene, skrevet ut eller kopiert på kopimaskinen på MF.

Enkelte ting ikke vil også ikke virke helt (Canvas vil for eksempel ikke ha tilgang til fagrommene dine) før du har:

Husk at det tar en dag etter at du har gjort dette før du får for eksempel riktige tilganger i Canvas. Betaling av semesteravgift vil opptil flere arbeidsdager før det blir registrert i Studentweb.

Ny student

 1. Husk å ta med legitimasjon
 2. Hent passord på studieresepsjonen på MF.
  Studieresepsjonen er i 3. etasje i administrasjonsgangen (døren rett til høyre når du går opp hovedtrappen). Den er vanligvis åpen kl 10-14 på hverdager.
 3. Les gjennom reglementet og aktiver kontoen din på https://aktiver.mf.no
 4. Når kontoen er aktivert (og du har ventet i ca. 10 minutter) så kan du bytte passordet ditt på https://intranett.stud.mf.no

Du kan også sende en forespørsel til student@mf.no for å få påloggingsinformasjon tilsendt via vanlig brevpost eller SMS. Sørg for at du har registrert riktig informasjon på StudentWeb, det er adressen eller telefonnummeret der som vi sender til. Vi sender ikke påloggingsinformasjon til adresser eller telefonnummer som du oppgir via e-post eller telefon, og vi kan heller ikke oppgi passordet ditt over telefon eller e-post.

Glemt passord

Følg punkt 1 og 2 under "Ny student".

Problemer med påloggingen

Problemer med påloggingen

Hvis du har problemer med å logge inn på Canvas med Feide, sjekk følgende:

 • Er du inne på riktig Canvas? Hver skole har sin egen Canvas, pass på at du ikke har gått inn på en annen skole sitt Canvas (grønn boks i skjermbildet under).
  MF sitt Canvas har adresse https://mf.instructure.com, du finner også snarvei nederst på nettsidene til MF.
 • Sørg også for at du har valgt "MF vitenskapelig høyskole" som institusjon.
  Hvis du for eksempel har studert på flere skoler eller jobber på en arbeidsplass som også bruker Feide, så kan det hende at det står en annen institusjon valgt (blå boks i skjermbildet over). Da må du klikke på "Ikke din tilhørighet?"-lenken og velge riktig.

Privat/Inkognito-modus

Om du fremdeles ikke får logget inn, så går det an å prøve å åpne Privat/Inkognito-modus i nettleseren, da vil nettleseren ignorere alle tidligere lagrede innlogginger og innstillinger, og oppføre seg som om du er inne på nettsiden for første gang:

 • I Firefox:
  • Trykk Ctrl + Shift + P
  • Alternativt: Meny > "Nytt privat vindu..."
 • I Google Chrome:
  • Trykk Ctrl + Shift + N
  • Alternativt: Meny > "Nytt inkognitovindu"
 • I Safari (på Mac):
  • Arkiv > "Nytt privat vindu"

Det går også an å bare bruke en annen nettleser. Hvis du vanligvis bruker Chrome, så kan du prøve å bruke Firefox i stedet. Da vil det ha samme effekt (at nettleseren ikke blir påvirket av dine tidligere innlogginger og innstillinger).

Mer feilsøking

Om du fremdeles har problemer med Canvas, sjekk feilsøkingsdiagrammet for Canvas (PDF).