Nyheter og aktuelt


MF best på forskning

08.05.12 - MF dokumenterer svært gode resultater i Kunnskapsdepartementets tilstandsrapport for norsk høyere utdanning, som ble lagt frem offentlig den 8. mai.

   Del på Facebook

MF utmerker seg på forskning, og kommer helt på topp blant samtlige norske universiteter og høyskoler både på forskningspublisering og på gjennomføringsprosenten for doktorgradsstudentene. MF produserte 127 publiseringspoeng i 2011, som er 2,1 publiseringspoeng pr. faglig tilsatt. Dessuten har hele 80 % av doktorgradsstudentene ved MF fullførte graden innen 6 år, og det er også langt over gjennomsnittet i sektoren. MF har for tiden 58 doktorgradsstudenter.

“Vi er særlig godt fornøyd med resultatene på forskning, når vi tar i betraktning den svært lave finansieringsgraden MF har fra staten og Norges Forskningsråd”, sier rektor Vidar L. Haanes i en kommentar til tilstandsrapporten. “Vi er også tilfreds med at MF er blant de fem institusjonene i Norge som har høyest karaktergjennomsnitt på førsteprioritetssøkerne (50,2 poeng). Det viser at MF, selv om studiene er åpne, rekrutterer svært dyktige studenter.”

 

> Skriv ut denne siden

« Tilbake