Studietilbud


Katolske studier

Ønsker du en faglig fordypning i katolsk tro? Det teologiske Menighetsfakultet (MF) tilbyr flere emner innenfor katolske studier.

   Del på Facebook

Katolske studier våren 2014

Det undervises dette semesteret følgende emner innenfor området katolsk teologi:

TEOL2465 Katolsk sosiallære (10 studiepoeng)

Emnet gir en innføring i katolsk sosiallære slik den kommer til uttrykk i sentrale tekster fra Den romersk-katolske kirke og gjennom kirkens praktiske virke for rettferd, fred og menneskerettigheter. I emnet inngår en studietur til Roma i uke 15, samt forelesninger lørdag 25.januar og 1.mars. 

Reisen tur/retur Roma ordner og betaler hver enkelt deltaker. Prisen for selve studieoppholdet (da er altså ikke reisen medregnet) vil totalt ligge på et sted mellom 5.500-6.000 kr. Nøyaktik beløp avhenger av det totale antall studenter. Foruten deltakeravgift dekker beløpet 7 netter med frokost i klosterpensjonatet (dobbeltrom med dusj/wc; enkeltrom med dusj/wc felles). Beløpet inkluderer også to lunsjer og to middager, samt noe transport. Ønsker man ikke å benytte seg av klosterovernatting, blir det et fratrekk i prisen på ca. 2.800 kr (da må man selv sørge for overnattingssted og frokost).


Se Emnebeskrivelse

 

Emnet tilbys også i en mastervariant: TEOL5465. Se Emnebeskrivelse

 

 

Påmelding her

 

  • Fakultetet tilbyr også andre kurs og studieprogrammer av interesse for katolikker, blant annet i tilknytning til lektorprogrammet. 
 

FOTO: JOHN AAVITSLAND> Skriv ut denne siden