Blogg

Å drukne

Oslo er en stor by. Oslo er en skummel by. Her er alle ensomme og ingen er på hils. Mørke og trange bakgater. Høy kriminalitet. Sure og stressede fjes. 500 000 fremmede mennesker.

Er det så kjekt å studere her da?

Å komme som ny innflytter til Oslo, med få år på baken og uten noe særlig form for kontaktnettverk, kan gjøre hvem som helst nervøse. Når man i tillegg er litt sjenert og den nye "klassen" din består av minst 100 studenter, kan man fort føle seg alene blant mange. Man går fra forelesning til forelesning uten å snakke med noen. Siden fagene er helt nye og foreleseren virker som den mest kunnskapsrike i hele verden, tør man ikke rekke opp hånden for å kommentere eller svare på spørsmål foreleseren stiller. Lunsjen inntaes alene ved et bord i kantinen og på lesesalen er det bare deg selv og bøkene. På ettermiddagene og i helgene blir man sittende inne på studenthybelen, titter ut på menneskene utenfor og lurer på hvorfor det føles ut som man drukner. Drukner i sin egen ensomhet.

Studentlivet skal ikke være slik, å være student skal være den mest sosiale tiden i ditt liv. Ja, man skal lese tonnevis av bøker, grue seg til eksamen og sukke seg gjennom kjedelige og tunge forelesninger. Men sammen med noen! Man skal kunne unne seg en kino- eller konsertbillet når stipendet og lånet tilsier det, men sammen med noen! Du skal kunne gråte over en dårlig karakter, SAMMEN MED NOEN!

Så hva bør man gjøre for å få seg en venn eller to? Hvordan unngå å drukne i en trist, ensom studenttilværelse?

1. Bli med på fadderopplegget ved studiestart.

2. Smil og si hei til dine medstudenter. De fleste er like nervøse og engstelige som deg første skoledag.

3. Engasjer deg i en studentforening og/eller i Studentrådet.

4. Oppsøk Chateau Neuf (ligger vegg i vegg med MF)! her holder "Det norske Studentersamfund" til og de drives av frivillige studenter. Her arrangeres det aktiviteter for det meste. Engasjer deg som frivillig eller bli med på aktivitetene.

5. Hvis du er kristen (evt har lyst til å bli kristen), finn en menighet du kan bli med i. Alt fra Den norske kirke til Filadelfia, dvs noe for enhver teologisk smak.

6. Oppsøk Kirkens bymisjon og andre frivillige organisasjoner som trenger din innsats.

Oslo er faktisk en veldig trivelig studentby. Ca. 60 000 mennesker studerer ved et av byens tyvetalls institusjoner, og alderspennet er vidt. Jeg tør påstå at det finnes venner for alle blant disse. Oslo er hovedstaden, ikke bare for den gjengse nordmann, men også for studenter. Derav kallenavnet Studenthovedstaden!

Oslo er en stor by. Oslo er en fargerik og mangfoldig by. Her er det både sure, blide og nøytrale fjes. Vi har mange spennende bydeler, parker og en vakker fjord. Oslo har MF (beste grunnen til å komme hit egentlig ;-) Oslo er noe for deg

Kommentarer (Kommentar moderering er aktivert. Din kommentar vil ikke blir synlig før den har blitt godkjent.)