Blogg

GRATULERER!!!

Kjære alle MF-studenter

Jeg kan med den største glede informere dere om at de to samskipnadene i Oslo og Akershus, SiO (Studentsamskipnaden i Oslo) og OAS (Oslo og Akershus-høgskolenes studentsamskipnad), blitt en samskipnad. Navnet på den nye samskipnaden blir Samskipnaden i Oslo og Akershus, forkortet SiO.

Det var rett før jul at kunnskapsdepartmentet kom med den hyggelige gaven til oss studenter. SiO og OAS sendte inn en søknad om fusjon allerede 25. januar 2010, men Stortinget måtte endre på loven mht dokumentavgift. Takket være snarlig behandling av våre nasjonale politikere, kunne fusjonen skje etter planen.

Den nye samskipnaden huser 23 utdanningsinstitusjoner og er dermed paraplyorganisajon ovenfor offentlige myndigheter for 55 ooo (!) studenter. Hovedmålet for sammenslåingen er å skape et bedre og likere tilbud til alle studentene i Oslo og Akershus-området. Studentene får nå tilgang til 7243 studentboliger, 750 barnehageplasser og 50 studentkafeer!

Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland sier i en pressemelding: "Velferdstilbudet som studentsamskipnadene yter, er viktig for å sikre studentene likeverdige muligheter innen høyere utdanning. Det er gledelig når gode krefter finner sammen for å jobbe for enda bedre studentvelferd."

Det er også Studentrådet ved MF enig i og vi gleder oss til å engasjere oss og samarbeide med den nye samskipnaden!

Kommentarer (Kommentar moderering er aktivert. Din kommentar vil ikke blir synlig før den har blitt godkjent.)