Blogg

De lille damene

På MF er vi en rar gjeng. Du kan nemlig nesten fortelle hva slags studium eller fag man tar utifra klesstil man har. Nesten. For eksempel så går UKT-studenter med conversesko, baggy bukser, hettegenser og KRIK t-skjorter er en gjengganger. Teologistudenter er ofte litt mer formellt kledd: Gutta har gjerne nypresset bukse, nystrøket skjorte og pensko. Jentene har en mer moden/voksen stil med blyantskjørt og støvletter, evt trange jeans og silkebluser. Studentene på samfunnsfag derimot er mer ungdommelige stilen, uten å overgå UKT-studentene. De legger seg altså midt i mellom disse og teologistudentene: Jeans (litt mer klassiske i formen), sneakers og en og annen med palestinaskjerf. Man kan se likheter mellom MF sine samfunnsfagsstudenter og studentene ved humanistisk fakultet på Blindern. Ellers har vi jentene på diakoni som kjører Vero Moda-stilen og ellers er søte med blomster, og T(verr)K(ulturell)-studentene som har en salig blanding av alle slags stiler.

Likevel er det en og annen student med palestinaskjerf som har forvillet seg inn på teologistudiet, og du har en og annen diakonistudent med baggy bukser og krik t-skjorte. Gutter med nypresset bukse finnes på samfunnsfag og jenter med en voksen, formell stil dukker av og til opp på UKT-studiet.

Men de menneskene man ikke er i tvil om hvor hører hjemme, er de lille damene som tar faget "kristendom og bildekunst". Det er kvinner som har passert førti, med grått hår satt opp eller klippet i en ungdommelig frisyre og som ALLTID har klær i skarpe, gjerne jordnære, farger. Og minst 90 % av klærne er i en lilla fargetone kjøpt hos DesignForum, Gudrun Sjoden og lignende butikker! Litt eksentriske, glad i kunst og kultur og ler av alle vitsene til professor Reidar Hvalvik. Yes, de lilla damene er ikke til å ta feil av!

Kommentarer (Kommentar moderering er aktivert. Din kommentar vil ikke blir synlig før den har blitt godkjent.)